~CATMARK~

~~~ SlowBlog om att kommunicera och leva ~~~

Almedalen - Goda råd

Kategori: Allmänt

Besök åtminstone ETT seminarium och/eller träff som ligger "utanför" ditt "område". Ta nåt HELT annat som avbrott i ditt yrkesområde. Man blir glatt överraskad - det kan ge mycket! Idéer, insikt, förvåning över likartade problem och mycket mer. Det kan ge fantastiskt mycket på många sätt. Energi, samhörighet, nya kontakter och utveckling. 

Ta sköna skor. Ej högklackat.
Det är mycket backigt i Visby,  kullersten och gatsten. Livsfarligt med höga klackar. Har fastnat (!) några gånger... Bra med "promenadskor" - tänk också på sulorna, inte hala rackare!

Ta INTE paraply. Det är extremt trångt och massor med folk. Ett paraply är som ett ofrivilligt vapen, du river garanterat dem du möter med pinnarna i paraplyet! Ta en regnjacka/kappa med i packningen. Om du envisas med paraply, ta ett extremt litet.

Ta med en solfjäder!
Jag skojar inte!
Det har jag haft hängande i snöre i bältet eller i handväskan. Många seminarier är i mycket varma lokaler, med massor av folk. Trångt. Varmt - obeskrivligt varmt! 
En solfjäder låter inte - som batteridrivna handfläktar - och tar nästan ingen plats. Och gör underverk när man nästan svettas ihjäl.

Träffa folk, prata med folk, de du känner och de du inte känner. Att träffas IRL är ovärderligt. Ordna gärna Tweetups - det ger mycket!

Jag fixade en tweetup för folk intresserade och engagerade i försvarssektorn i Almedalen 2014. Det var roligt, trevligt och det blir lättare att förstå varandra i den digitala världen när man setts i verkligheten.

Har gett de här råden - och några till - i några år nu. Jag kör repris på dem då och då, så sprids det nog så småningom!

Njut i Almedalen!...

Kommentera inlägget här: