~CATMARK~

~~~ SlowBlog om att kommunicera och leva ~~~

Släktforskning - inte "sen", gör saker NU!

Kategori: Allmänt

Har hittat sååå mycket intressant och roligt när jag släktforskat!

Jag är barnbarns barnbarn osv 36 och 32 (och fler länkar) generationer till Harald Blåtand och Sven Tveskägg (35 generationer). Vikingakungar! Och det är fler kända vikingar jag är släkt med!

Har tänkt mycket på gener.

Är det mina vikinga-gener som gjort mig så stark? Jag får alltid "elit-nivå" på fystester, trots att jag bara varit motionär. Jag har överlevt flera gångers misshandel. Jag har överlevt en gigantisk - enligt Sveriges bästa specialistkirurger mycket avancerad - canceroperation. Och mer...

Jag har flyttat över 20 gånger i livet, är det också genetiskt? Vikingarna migrerade ju över hela världen. Flyttade och flyttade och flyttade.

Om ni släktforskar, dra inte ut på det! En linje som jag hittade när jag bodde i Kalmar, visade att min morfars släkt funnits på ett 1700-talstorp alldeles utanför Kalmar. Jag väntade flera år innan jag kom mig för att åka ut för att se det. Ute i skogen, liten smal skogsväg och plötsligt möter jag en skåpbil. De saktar in, kör åt sidan, släpper förbi mig och tittar mycket intensivt på mig... Tyckte det var märkligt. Sen kom jag fram till stället...
Det var en rökig, stor svartbränd hög. Torpet. Någon idiot hade satt eld på torpet natten innan. Allt hade brunnit ned. ALLT!
De jag hade mött på skogsvägen var Polisens tekniker...
Så släkttorpet som stått där i flera hundra år, hade nån jä**el förstört bara några timmar innan jag kom dit.

Det gjorde ont.
Torpet var obebott, så ingen skadad gudskelov.

Så:
Skjut inte upp till morgondagen - det du kan göra idag!!!
.
.
.