~CATMARK~

~~~ SlowBlog om att kommunicera och leva ~~~

Gigantiska garnnystan av information

Kategori: Allmänt

Mitt liv är fullt av tappade trådar. Undrar om de kommer att dyka upp en vacker dag - som ett gigantiskt garnnystan av minnen?
Ni vet hur det är, man håller på med arton miljarder olika saker samtidigt, det blir lite fullt i hjärnan, och en del trillar liksom ur. Man tänker "Vad var det nu jag tänkte göra?" eller "Vad var det nu för genialisk lösning jag hade på det där världsproblemet?" .... Och det är bara borta. Helt.
Men det kanske ligger där inne i nån hårddiskdel. Lagrat. Tänk om det bara ramlar fram en vacker dag? Kanske inte Nobelprisämne, men ändå.
Ja.... I väntan på "flow" så får jag väl fortsätta hoppas på att Minnenas Gigantiska Garnnystan ska rulla fram.

Och nu till nånting helt annat. Eller egentligen på delvis samma tema. Att hålla saker i huvudet, att få struktur på kommunikation, att sålla, rensa och sortera information. Jag har under ett par hela dagar rensat i digital information. Melj och hårddisk. Massor av tid har gått åt och då är det ändå bara klassiska kanaler. Det digitala landskapet som man rör sig i växer och förändras ständigt. Undrar hur det ser ut om ett par år. Jag tror att vi börjar sålla och koppla bort en del undan för undan. Och då menar jag inte kanalerna som såna, utan delar av dem. Vi effektiviserar liksom vartefter, i ren självbevarelsedrift. Det sägs att vi drunknar i information och att det bara blir värre och värre.
Jag tror inte riktigt på det. Jag tror att det blir någon slags självsanering. Som vi styr, var och en. Och alla tillsammans.
Vi trasslar nog oss ur även detta gigantiska garnnystan av information!
;-)
Kommentera inlägget här: