~CATMARK~

~~~ SlowBlog om att kommunicera och leva ~~~

"Miljövänligt" ...

Kategori: Allmänt

Mycket som idag kallas miljövänligt för att säljas in av flera anledningar, är det totalt motsatta.


Trafikplanering i städer, där man skryter om cykelbanor. Det innebär i den verkliga världen att man tar bort körfiler för bilar, gör helt sjuka platser där folk ska gå bland biltrafik i "gemenskap" och "leder bort" biltrafik. Om man är beroende av att faktiskt ha en bil och köra den, så är det katastrof. Det tar i vissa fall 5 (!) gånger så lång tid att ta sig en relativt kort sträcka med bil. Resultat: Mycket slitage på bilen man köpt och betalar underhåll på. Alltså köpa bil igen tidigare eftersom den slits ut fortare. För att inte tala om avgaserna. Att tvingas köra långsamt och extremt länge en kort sträcka, i enorma köer, ger MER avgaser och påverkan på miljön än om man underlättade för biltrafik.

Dasspapper och hushållspapper. "Mjuka", "lättupplösta", osv osv - i den verkliga världen innebär det att man måste ta tre gånger så lång pappersbit för att den eventuellt ska hålla för att faktiskt torka upp nåt.

Plastkassar. "Tunna för att minska påverkan på miljön". Ren lögn det också. Det går hål i dem och de töjs ut tills handtagen brister. Man måste ta två kassar istället för en, för de håller inte annars. Eller modellen "stora" som säljs med samma motiv - "miljövänligt med färre". Nej, för de släpar i skiten på marken.

Duschar. Med liiiiite vatten som strilar ut för att det är ju så "miljövänligt". Det tar fyra gånger så lång tid att duscha för man får kämpa med att få bort duschcremen/tvålen/schampot.

Tvättmaskiner. Som använder liiiiite vatten "för miljön". Skitsnack. Kläderna slits extremt av att knölas runt runt i en evighet i metallen utan vatten. Måste köra längre tvättprogram för att få dem rena. Alltså mer vatten totalt. Effekten blir att kläder och allt annat, måste köpas oftare för att ersätta tvättmaskinsutslitna. Och för att skölja ur tvättmedlet (fast man använder betydligt mindre (!) än rekommendation) så måste man köra extra sköljprogram efter tvättprogrammet. Dessutom behandlar tillverkare idag folk som fullständiga idioter. Tvättprogram som kallas "jeans"?! De ska väl för f*n inte bestämma över hur jag tvättar mina jeans? 30 grader eller 90 grader - mitt val!

Listan kan göras mycket längre.
Det är tragiskt att ingen bryr sig om att genomskåda och få stopp på eländet.


...

Kommentera inlägget här: