~CATMARK~

~~~ SlowBlog om att kommunicera och leva ~~~

Tussilago och vissla

Kategori: Allmänt

Tänk att man blir lika glad varje vår när man ser tussilago vid sidan av vägen!

Att våren lockar fram livet igen gör det liksom lite lättare att få hoppet tillbaka. Om en ljus framtid.

Livet blir ljusare, gladare och mer njutbart. Nästan så man tittar på trädens knoppar och tror att löven ska spricka ut mitt framför ögonen på en. Jag kom på häromdan att jag inte visslat på många år. Den där känslan av att vilja vissla glatt återkom plötsligt. Har inte en aning om varför. Kanske nåt minne från långt tillbaka i tiden trasslade sig fram till medvetandet?

Nähä, om man skulle ta en promenad i solen och vissla en stump? Eller skrämmer man livet ur folk då? Man kan ju inte avvika för mycket, då blir ju effekten motsatt...

Vissla lite svenskt lagom, går det?


:)
Trött på ord

Kategori: Allmänt

Ord ord ord ord ord... Ibland blir jag trött på ord. Jag vill ha bilder, ja bildligt alltså, och jag vill ha handling. Och tystnad. Åtminstone vad beträffar människor.
Jag lyssnar gärna på en katt som spinner, det svaga suset från vinden, en blåmes som fladdrar till eller en skata som varnar.
Jovisst - Jag gillar action, sociala träffar och babbel och fniss. Det vet de som känner mig.
Men gudarna ska veta att jag också gillar stiltje, lugn, trygghet och att lyss till månen....

Frid.
Attityd

Kategori: Allmänt

Attityd kan vara ett positivt ord, ett ord som står för design, mode eller att man ska våga stå på sig. Ett bra ord.
Men attityd kan också vara elakt, när någon tar sig rätten att vara spydig, nedvärderande och göra påhopp. Att vara dryg för att få en kick, kan det verka som ibland.
En grupp som det verkar vara okej att "slå på" idag är politiker. Man (vi?) beter sig/oss som om de vore okänsliga maskiner utan funktion, med målet att förstöra för folk. Vi tycks totalt ha glömt att de har valts i ett demokratiskt samhälle (ja, jag pratar om Sverige) och att de allra flesta troligen är politiker av ideologiska skäl. Att de faktiskt tror på något och vill jobba för att något ska bli bättre.
När jag läser kommentarer i sociala medier idag blir jag lite rädd när jag ser den rabiata, spydiga attityd som finns, ibland rentav hatisk.
En annan grupp som det verkar okej att slå på är människor som arbetar på olika myndigheter. Varför? Det är ett stort antal personer som gör allt de kan för att få samhället att fungera så bra det bara går.

Nej, vet ni - kan vi inte tillsammans försöka vända på den trenden och sprida lite mer ödmjukhet och mänsklighet!
Ge lite glada tillrop och beröm, för allt som är bra! Ge en blomma! :)