~CATMARK~

~~~ SlowBlog om att kommunicera och leva ~~~

Frid som smittar

Kategori: Allmänt


image description


Tänk att djur kan ha en sån fantastisk effekt på ens sinnesstämning. När jag kommer in i stallet så kliver jag in i en annan värld rent psykiskt. Alla problem fastnar liksom utanför dörren och kommer inte med in.

Att sen rida gör den totala närvaron i nuet nödvändig. Man kan inte tänka på något annat, det går helt enkelt inte. Att rida kräver inte bara mycket fysiskt, man måste vara med mentalt, annars fungerar ingenting. Tvärt emot vad vissa insnöande sportreportrar tror sig veta... (inskränkt och pinsamt ointelligent).

När man sen pysslar om hästen efter ridningen så är friden total.
Tack - för att jag har förmånen att få uppleva detta!Reklam - omvänd effekt

Kategori: Allmänt

Vad blir nästa steg i vår vardag med reklam? Att betala för att slippa reklam i TV? Att betala för att slippa reklam. Punkt. Vi betalar ju redan för att slippa reklam i kanten av vår mejl, på Spotify och på massor av ställen egentligen. Det ska man väl för i hela friden inte behöva!!!

Jag kommer ihåg för länge, länge sen när man gick på bio och inte för allt i världen ville missa reklamen som inledde "föreställningen".

Reklamen var bra, rolig och snygg. Den var kul att se. Nu är den bara ett irritationsmoment. Överallt. På TV. I radion. I mejlen. På Facebook. I tidningar. I magasin. I telefonen. I mobilen. ÖVERALLT.

Det jag inte förstår är att man inte inser - vare sig hos reklamköparna eller reklammakarna - att de dränker sina kunder i frustration och ilska.

Viss reklam jag ser gör att jag tänker; Ja, det där ska jag då aldrig köpa, inte när företaget har så kopiöst dålig smak. Eller; Gräslig reklam, jag är inte en så lågt stående varelse som någon i deras målgrupp.

Reklam ska se till att få något sålt, vare sig det är en produkt, en tjänst, en idé eller något annat. Men så är det inte längre. Den får ju totalt motsatt effekt.

Ska ingen börja jobba på att ändra reklamvärlden? Det krävs ett helt nytt grepp och ett nytt sätt att tänka. Jag är ingen reklammakare, men någon därute måste börja. Att göra bättre reklam, anpassad till vår värld som den ser ut idag, där den säljer istället för att framkalla avsky.
.

Ur led är tiden

Kategori: Allmänt

Vyn vid vattnet - vackert...

Så såg det ut för drygt en vecka sen, Nyårsafton 2011. Inte någon is i sikte, inte en snöflinga, varmt och gott i solen. Undrar om det blir gott om såna nyårshelger framöver.

Såg ett par kajaker i ån. Flyttfåglar som stannat. Folk plockar svamp och blommor. Det är ju trevligt. Och roligt. Och vackert. Eller?

Eller?