~CATMARK~

~~~ SlowBlog om att kommunicera och leva ~~~

Leva i förändring

Kategori: Allmänt

Vi måste lära oss att leva i förändring - med betoning på " i " - inte mellan förändringar.
 
Förr genomfördes omorganisationer och andra förändringar med lite lagom långt tidsavstånd, sen skulle allt "sätta sig" för att livet skulle gå vidare. Vare sig det var organisationer, hemliv, föreningsliv eller förändringar i samhället.
Sen började förändringar komma allt snabbare och inställningen blev att man ifrågasatte varför man inte fick någon ro. Alltså sjönk produktiviteten eller livsgnistan eller engagemanget.
Nu kommer förändringar hela tiden på alla plan och man måste lära sig att leva i ständig förändring.
 
Vi har inget val, man MÅSTE leva i förändring, för så ser världen ut. Det kan handla om att människor vandrar över jordklotet, som man alltid har gjort, men snabbare nu. Om att man flyttar till en annan ort. Att familjen förändras. Att bli av med vänner eller illusioner om människor. Att bli sviken, privat eller i jobbet. Att arbetsplatsen läggs ned. Att man får nya vänner. Att man får lära sig något nytt. Att man får en insikt. Att man får en ny chans. Någonstans.
 
Man måste förhålla sig till förändringar. Jag tror att man inte ska se det som att det sker runt omkring en och att man blir påverkad av det. Drabbad. Jag tror att en del av lösningen är att inse att man är en del av förändringen. Det är ett samspel, det jag och du gör spelar in.
 
Jag säger inte att det är lätt. Jag har själv predikat i säkert tio års tid att vi måste leva i förändring. Men jag vet inte riktigt hur.
 
Det kanske räcker med att man försöker. Se framåt för att spana in möjliga vägar. Vara glad över goda människor som trots att finns lite här och där.
 
Vara glad över att inte allt står still. DET hade väl varit fruktansvärt trist!
 
Vara nyfiken!
 
Framtiden - här kommer jag!