~CATMARK~

~~~ SlowBlog om att kommunicera och leva ~~~

Vänskap mellan pressansvariga och journalister

Kategori: Allmänt

Är det möjligt?
Javisst.
 
Det är så lätt att dela upp världen i "Vi och Dom dääär". I alla möjliga sammanhang. Även när det handlar om pressrelationer mellan myndigheter och media. Många ser bara en självklar mur mellan pressansvarig och journalist, där den pressansvariga ses som ett filter ur journalistvinkeln och journalisten ses ur pressansvarigvinkeln som ett otäckt grävande monster som bara vill illa.
 
Men ofta är det inte de som faktiskt har de här rollerna som har den här uppfattningen, utan folk runt omkring. I organisationer och på redaktioner.
 
Det finns ingen som förlorar på att det finns något slags vän/bekantskapsband mellan dessa två roller. Har man en bra kontinuerlig kontakt så fungerar det bättre för båda parter när det är bråttom. Det blir färre fel och snabbare kommunikation.
 
Jag tror på vänskap.
Jag kan gå ut och ta en öl med en journalist, skratta och prata om livet och vädret och världen. Men om det vid ett annat tillfälle dyker upp något på jobbet som väcker medialt intresse, så har jag min roll liksom journalisten har sin.
 
Det handlar om att vara professionell.